About Me !

Friday, March 15, 2013

Peliharalah mereka... :p

Assalamualaikum ! Hai ! Salam 1 Malaysia ! :)

Hari ni aku nak cerita pasal binatang peliharaan aku.. aku ada 4 binatang peliharaan kat umah..1st binatang yang aku bela kucing , 2nd arnab , 3rd burung , yang keempat tu..ikan..tp baru dalam perancangan laa.. lol !

1st yang aku nak cita pasal kucing aku..

Jesse tengok sini ! klik2 ! :p



Okay.. first skali mesti la perkenalkan nama dia kan.. nama dia Jeese.. nama famly dia..Badan..nama penuh dia plak.. Jesse Badan...
Kenapa nama famly dia ' Badan '..aku pun tak tau..sebab abang aku yang boh nama tu..

Umur dia... maybe baru setahun kot..aku pun xdan nak kira..lain la kalau aku selalu sambut birthday dia kan ! haha !

Khusyuk betol dia tido !
Jesse ni jantan !dia ni menarik perhatian orang ramai sebab warna dia semua putih..ramai yang minta dia ni..tapi disebabkan kami satu keluarga sayang dia..mana boleh bagi kat orang !! >_<

Makanan kegemaran dia ialah tepung !i mean..tepung yang dah dicampur dengan air la..yang dah jd doh !tak kan nak makan yang serbuk2 tuu
tapi kitorang jarang la nak bagi dia makan tepung tuh..sebab takot jugak perut dia kembung..yang selalu kitorang bagi dia makan makanan dia la..kadang2 nasi yang digaul dengan ikan rebus !

Atas tempat tidur aku gak dia landing !
Dia ni betol2 nakal !kalau orang tak layan dia..mula la nak kacau orang..bila orang nak main dengan dia..dia wat tak layan ja. sakit hati betol !time aku tido la dia dia suka kacau. dok sat mai gigit kaki aku !
Kadang2 aku tengah dok chatting2 kat fb pun dia mai kacau. mai dok atas keyboard sebab nak dapatkan perhatian.
Paling dia tak berani kacau iaitu abah aku !kalau kacau..masak la kau jesse !kena tibai !! =='

Dia ni suka mengebat..kalau tidur nak ja atas katil, paling dia suka tempat tidur aku lah !siap dengan selimut lagi..tak percaya cuba tengok gambar kat bawah ni

Selimut selimut ~
Haa..kan aku dah cakap...belagak betul dia nih ! tapi time ni betul2 tengah sejuk..tu yang dia tido kena selimut tuu. okaylah..aku pun tak tau nak tulis apa lagi pasal jesse ni..sebab dia terlalu comel ! lol !
aku akhiri karangan aku ni dengan gelagat2 jesse yang nakal lagi comel ! :)








haa..macam na ?yang last skali ni belakon kononnya dia dah mati... lol !

okay..thanks sebab luangkan masa untuk baca blog nih ! :)
Assalamualaikum !bye ! :)

1 comment:

  1. wah cute nye...besar pahalanya membela kucing....Nabi kita pun minat & syg kucing...

    ReplyDelete