About Me !

Monday, March 11, 2013

Zulfa ~

Hai semua !

Ni first artikel aku. sebelum ni memang aku ada post , tp tah apa2.. so aku delete semua tu dan update yang baru.
Fisrt skali aku nak ceritakan pasal diri aku lah ! wat pa cerita pasal orang len ! haha !

tah apa2 pic nih !

Haa..pic yang kat atas tu baju oren first tang aku ada. maksud aku baju p bejalan !dok kat rumah tu lain la kan.



Nama aku Nuur Aqila. orang selalu panggil qila. kalau adik beradik kakak , kak cik qila , mak njang. kalau kawan2 of coz panggil qila. tapi ada kawan baik aku panggil aku dengan panggilan " kering ". you know ? disebabkan faktor badan !
Tapi aku tak kisah diorang nak panggil apa. itu lebih merapatkan kitorang ! =='

Aku dilahirkan pada 20 jun 1995 ! ada sesapa yang lahir pada hari , bulan dan tahun yang sama dengan aku ? dan aku dilahirkan di Kampung Hijrah , Jitra Kedah.

Aku suka warna biru... semua warna biru aku suka. tak kisah la biru tua , gelap , cerah , muda , terang ! semua lah ! tapi yang paling suka warna biru muda . ala2 jersi man.citty ! lol !

Berangan depan cermin !
Cita2 aku nak jadi cikgu kaunseling ! sebabnya aku boleh la kaunselingkan diri aku yang kureng ni kan ! kalau yang tu tak tercapai aku ingat nak belajar dalam bidang " kretif multimedia ". nanti apply kerja something like that lah !
Aku penah berangan nak jadi pelukis. sometime la. alah ! bohong lah kalau sapa tak penah berangan ! Dan menjadi pelukis adalah salah satu cita2 aku masa kecik2. ya la , best dengar orang puji lukisan kita lawa. padahal aku tak pandai lukis pon ! lol !

Aku ada 6 orang beradik dan aku anak yang keempat. yang sulung dan yang kedua kakak , ketiga abang , kelima adik laki , keenam adik perempuan. aku terasa bangga la sikitkan sebab aku ada kak , abang , adik laki dan perempuan. so aku dapat rasa benda yang orang lain tak boleh rasa.

Jangan tiru aksi senyuman ni kat rumah atau mana2 ja ! lol !
Nuur Zulfa Aqila...kenapa aku guna nama tu ? haa..ceritanya begini... dulu mak aku nak letak nama aku dengan nama " Nurul Zulfa " , tapi abah aku nak letak nama " Nuur Aqila ". so lekat la nama " Nuur Aqila " yang bermaksud " cahaya cerdik/pandai " ! ( tak pandai mana pon ==' )
Jadi aku gabungkan nama aku Nuur Aqila dengan Nurul Zulfa.disebabkan aku lebih suka " Nuur " dari " Nurul " walaupun maksud yang sama. jadi la Nuur Zulfa Aqila !

Kem Kadet Remaja Sekolah. dekat mana aku tak ingat !
Okaylah ! aku pun tak tau nak tulis apa lagi pasal diri aku ni. nanti2 kalau aku ingat aku akan update ! kalau ada apa2 yang korang berminat nak tau pasal aku , boleh komen kat bawah ni.
Kalau ada yang tak kena maaf la yer ! "saya budak baru belajar !". lol !

Add la aku kat fb https://www.facebook.com/Nuur.Aqila . tu pon kalau berminat lah ! aku akan approve kalau fb hampa ada muka hampa ! kalau setakat katun2 aku tak layan okay ! =='
Tu dia ! dah mula cakap Kedah ! haha !
Aku ada twitter gak. lau sudi2 follow lah yer !  https://twitter.com/NuurAqila

Assalamualaikum !

Macam tak da gaya lain ja ? =='

5 comments:

  1. selamat berkenal aqila... aisya kat sini pon new blogger gak, hehe. jom kita saling follow kay.. I will appreciate it... salam dr kawan blogger..;) by the way, muka awak mcm muka adik angkat saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..nice to meet you ! :)
      untunglah sy ada pelanduk dua serupa ! :p
      btw..thanks sngt ! :)

      Delete
    2. hehe.. wlcome baby..... :) hehe

      Delete